5ing in 15. Let Big Foot Mame
(2002-2007)


Potrebna je bila prenova. Big Foot Mama se vrne z novim veznim členom – kitaristom Zoranom Čalićem, ki je v 90. letih ustvarjal na Hrvaškem v skupini Majke in nazadnje v brežiški skupini Holder. Drugi del prenove je nov producent: Dejan Radičevič. Nov zagon takoj začne rojevati nove avtorske ideje, maja 2003 se fantje podajo v studio Tivoli in posnamejo dve novi skladbi Vrn' se k men' in Brez meja, ki ju dodajo ob bok največjim uspešnicam svoje dotedanje kariere na zbirki Best of Big Foot Mama.

Material za peti album 5ing je spet bolj surov in bazično rockerski. Album izide leta 2004 in prinese še dva odmevna singla: Še mal bolj dol in Neki sladkega, slednjega podpre filmični videospot Vena Jemeršića, v katerem se romantičen piknik ob Cerkniškem jezeru spremeni v triler. Po 5ingu Bigfooti spet začnejo osvajati velike odre in koncertna turneja doseže višek jeseni 2004 v ljubljanskih Križankah, ki so spet polne.

Leto kasneje, oktobra 2005, sledi praznovanje - 15. obletnica Big Foot Mame. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se zgodi velik rock žur s celo paleto gostov - kolegov iz glasbenih krogov, od katerih vsak v svojem slogu priredi po en komad Big Foot Mame: Siddharta (Neki sladkega), Elvis Jackson (Konc sveta), Šukar (Garbage), Sausages (Črn tulipan), Slon in Sadež (vsi hiti BFM v akustični verziji), Dan D (Zadnji poraz), Katalena (Buldožer), naio ssaion (Led s severa), Srečna mladina (Pingvin), Leaf-Fat (Mala nimfomanka), Gušti & Polona (Vibracija), Dej še'n litro (Rola se), pravo evforijo pa povzroči Ansambel Lojzeta Slaka z narodnozabavno verzijo pesmi Nekaj sladkega. Posnetek koncerta izide na dvojnem albumu 15 let BFM v živo.

Albumi obdobja

Slike obdobja