Važno da zadane, Tist' dan v tednu, Izhod
(2007-2011)


Šesti studijski album Važno, da zadane leta 2007 ponudi novo, še bolj prečiščeno dozo bazičnega rokenrola. Plošča se pod taktirko singla Važn, da zadane v prvem tednu zavihti pod sam vrh najbolje prodajanih plošč v Sloveniji. Nov mejnik sledi na podelitvi Viktorjev spomladi 2008, kjer se Bigfooti spet združijo z Ansamblom Lojzeta Slaka, tokrat v skupno izvedeni skladbi Pomlad. Prvič v zgodovini slovenske glasbe se na odru v isti skladbi prepleteta narodnozabavni ansambel in rock bend. Skupna verzija Pomladi dobi nagrado Radia Hit za največkrat predvajano skladbo leta 2008.

Po tretjem singlu Ona je samo za mene se leta 2009 Big Foot Mama vrne na oder razprodanih Križank. K vzdušju pripomore pisan izbor gostov: Neisha, Perpetuum Jazzile, Slaviša Stojanovič (bodoči nogometni selektor) in še zadnjič Ansambel Lojzeta Slaka (ki leto kasneje svoji verziji skladb Nekaj sladkega in Pomlad tudi uvrsti na svoj zadnji album).

Uspešno desetletje in dvajsetletnico kariere Big Foot Mama krona septembra 2010, natanko 20 let po prvem koncertu na Gimnaziji Šentvid, s celovečernim dokumentarnim filmom Benjamin produkcije Tist’ dan v tednu o zgodovini benda in življenju na poti. Film pospremi nov singel Pot iz trnja, ki je tudi uvod v nov zvok in novo sodelovanje s producentom Žaretom Pakom.

Albumi obdobja

Slike obdobja